VarioDenT de tandartspraktijk van Amsterdam-Noord, Purmerend, Landsmeer en omgeving.

Onze praktijk heeft de doelstelling een zo goed mogelijk product af te leveren op een voor u zo prettig mogelijke manier. Graag betrekken wij u bij de behandeling, het is tenslotte uw mond. Hiertoe is de praktijk ingericht met een aantal faciliteiten. Ook bij last kunt u direct bij ons terecht. Geen wachttijden! 

Wij leggen u graag het hoe en waarom van een bepaalde behandeling uit en als daar sprake van is, over de verschillende behandelingsmogelijkheden. Wij hopen van u te horen op wat voor manier wij de behandeling nog prettiger voor u kunnen maken. VarioDenT beschikt over de meest moderne apparatuur en methodes om de hoogste kwaliteit op de meest efficiente en prettige wijze te kunnen leveren. Zoals digitale rontgenapparatuur, een 3D rontgenapparaat, een 3D kronenmachine en behandelmicroscopen.

Meekijken met een spiegel schept meer duidelijkheid over wat wij als tandarts en mondhygiënist en assistentes allemaal doen en voorkomt of verhelpt vaak een eventuele angst voor het tandheelkundig team. 

Wij merken dat veel mensen de interesse en de behoefte hebben om op deze manier bij de behandeling betrokken te worden. 

Dit maakt ook het overleg over verschillende behandelingsmogelijkheden een stuk makkelijker. 

Daarom hebben wij ook gekozen voor de mogelijkheid om op een tv scherm uw behandeling tussentijds te kunnen tonen. Voor en na de behandeling hebben wij vaak meer tijd om grondiger in te gaan op vragen. Vraag daar dus ook om als u daar behoefte aan heeft. 

Wij hebben weer ruimte voor nieuwe patienten KLIK HIER

 Ook voor vragen of opmerkingen kunt u ons op deze manier bereiken. Of vraag@variodent.nl

Het laten afspelen van eigen muziek is mogelijk. Neemt u bij langere behandelingen gerust  een mp3 speler of CD mee. Ook het laten afspelen van een DVD is mogelijk. Dit voor degenen die in plaats van betrokken bij, toch liever afgeleid willen worden van de behandeling. Uiteraard kunt u bij ons in 3D kijken.

Wij vinden het belangrijk om veel aandacht aan onze jonge cliëntjes te besteden. De eerste kennismakingen met de tandarts en de tandheelkundige behandelingen bepalen immers hoe makkelijk of moeilijk de gang naar de tandarts in de toekomst zal zijn. 

Door veel tijd, aandacht en pijnloze behandelingen willen wij levenslang trauma en de vaak hieruit volgende verwaarlozing van het gebit voorkomen.

Mede hierom zullen wij, wanneer ook maar enig ongemak tijdens het behandelen verwacht wordt, bij kinderen altijd verdoven. 

Hierdoor zal de behandeling altijd aangenamer zijn en wordt de kans op een slechte ervaring en dus voortaan angst voor de tandarts zeer gering. 

In principe is elke tandarts en assistente bekwaam in het behandelen van kinderen. Wel is het zo dat we de medewerking van de ouders nodig hebben. 

Meestal haalt de tandarts het kind zelf uit de wachtkamer en leggen wij het kind alles uit over de behandeling. 

Dit om optimaal contact met het kind te krijgen en ze zo onbevangen en onbevooroordeeld mogelijk te kunnen behandelen. 

De ouders kunnen rustig wachten in de wachtkamer of kunnen hun kind later weer ophalen. Vaak duurt de behandeling van een kind 30 minuten tot een uur. 

De kinderen met een al ontwikkelde angst zullen wij weer helemaal opnieuw moeten benaderen om het weer vertrouwen te laten krijgen in de tandarts. Hiervoor zullen ze bij een tandarts komen die hier vaker mee omgaat.

Wij hopen u hiermee een indruk te hebben gegeven waar wij als praktijk, zonder het gehad te hebben over onze puur tandheelkundige doelstellingen, voor staan.