Diagnose

Wij hebben alle mogelijke apparatuur om voor u tot een juiste diagnose te komen. Een arts mag niet behandelen zonder diagnose. Diagnose is het achterhalen van de oorzaak van de pijn of het probleem. Hiervoor heeft VarioDenT zeer geavanceerde apparatuur. Van eenvoudige digitale rontgen tot een geavanceerde 3D CT scan die ook diepe onzichtbare problemen zoals bijholte ontstekingen aan het licht kan brengen. Ook de behandelmicroscoop is een zeer effectief hulpmiddel om problemen op te sporen. Bijvoorbeeld een fistel, een pusuitgang. Dit duidt op een zeer ernstig probleem maar de diagnose kan lastig zijn.

De controle

Het controleren van de mond op eventueel aanwezige problemen en het bespreken daarvan. Meestal duurt de afspraak een uur.

De cofferdam 

Een rubber lapje dat noodzakelijk is bij de meeste behandelingen bij VarioDent. De tand of kies wordt geïsoleerd van de rest van de mond. Ten eerste om de agressieve stoffen van de nog niet uitgeharde vulmaterialen buiten uw mond te houden tijdens de restauratie. Ten tweede om het werkgebied te isoleren van speeksel, vocht en mondbacteriën. Een wortelkanaalbehandeling mag volgens de huidige standaard niet meer zonder cofferdam gedaan worden.

De verdoving

 Een klein pijnloos prikje, om de tand of kies tijdens de behandeling gevoelloos te maken. Wij doen dit standaard bij alle behandelingen. U kunt ook kiezen voor de electronisch begeleide verdoving. Een soort computerpen. www.quicksleeper.nl

Sealing

Een sealing is een laklaagje in de groeven van de meestal blijvende kiezen. Het laagje zorgt ervoor dat de kies minder vatbaar is voor een gaatje.

De composiet vulling 

Een witte vulling van kunsthars dat door een blauw lampje uitgehard wordt. Alternatief voor amalgaam.

De wortelkanaalbehandeling

 Het verwijderen van de ontstoken of dode zenuw uit de wortelkanalen van het element en het daarna opvullen van deze kanalen met een rubber. Dit gebeurt meestal na een erge pijnklacht. Wij zijn gespecialiseerd in de endo en doen dit ook op verwijzing van andere tandartsen. Omdat wij de microscoop gebruiken en de modernste technieken om te reinigen en te vullen hebben wij ongeveer 98% kans op succes! Zelfs het overdoen van een zeer moelijk element met kroon of brug is voor ons geen probleem.

De extractie

Het voorzichtig uitnemen van een tand.

Vervaardigen van een kroon 

Als het gaatje in de kies of als de vulling in de kies te groot is, wordt de kies rondom beslepen zodat er een hulsje opgezet kan worden. Voor deze behandeling zijn GEEN meerdere zittingen nodig. Wordt ook toegepast na een wortelkanaalbehandeling om de kies te beschermen tegen breuk. Binnen 1 uur geplaatst. U krijgt van ons 5 jaar volledige garantie op de techniekkosten.

Vervaardigen van een brug

Om een ruimte op te vullen met één of meerdere porseleinen kiezen worden er 2 aangrenzende kiezen beslepen, zodat er een brug gemaakt kan worden. Meerdere zittingen noodzakelijk.

Vervaardigen van een inlay

Een inlay of onlay is bij grotere vullingen een betere optie dan een vulling. De restauratie wordt door het tandtechnisch laboratorium gemaakt met een hoogwaardig en sterk materiaal (goud of wit). De inlay of onlay is daardoor een duurzamere oplossing dan een gewone vulling.

Facings 

Het verfraaien van de tand met behulp van porselein. Kan ook weer in 1 uur uitgevoerd. Extreem mooi resultaat!

Implantaat

Het vervangen van een natuurlijke wortel door een metalen schroef waar weer een kroon op gezet kan worden. Meerdere behandelingen nodige en verassend genoeg vrijwel geen napijn!