Zolang de cliënt niet weet wat er mogelijk is, kan het zijn dat hij of zij werk laat verrichten in de mond waar achteraf iets anders beter was geweest. En omdat de tandartsen steeds minder tijd hebben om alles uitvoerig uit te leggen wil VarioDenT u de mogelijkheid geven om vooraf te kunnen begrijpen wat er zoal mogelijk is in een mond. Dit wil uiteraard niet zeggen dat alles bij u mogelijk is. Veel zal uiteindelijk afhangen van het prijskaartje. Als u bijvoorbeeld lang niet geweest bent kan er erg veel achterstallig onderhoud zijn. Hierdoor wordt de totale restauratie soms heel intensief en duur. In dat geval kan er voor een stappenplan gekozen worden. Bijvoorbeeld eerst alles met witte vullingen en later enkele elementen per jaar met goud en/of porselein.

Op deze pagina bespreken we kort de mogelijkheden en de voor- en nadelen van de diverse esthetische tandheelkunde (verfraaiingen). Voor verdere informatie kunt u de zoekfunctie linksboven gebruiken of naar informatie over tandheelkundige behandelingen gaan.

Tanden Bleken

Het bleken van tanden en kiezen wordt steeds vaker gedaan. Het is een relatief makkelijke behandeling om snel wittere tanden te krijgen en zo uw uiterlijk als het ware op te frissen. Volgens onderzoek is het op de wijze die wij uitvoeren niet schadelijk voor het gebit. U krijgt bleeklepels met bleekgel mee naar huis. U kunt dan zelf bepalen hoe wit u het wilt hebben door het meer of minder vaak uit te voeren. Het resultaat wordt voor circa 5 jaar gegarandeerd. Door middel van extra bleekmiddel kunt u het nog jaren onderhouden. Witte vullingen kleuren niet mee. Die zullen voor een mooi resultaat overgelegd moeten worden in een lichtere kleur die bij het eindresultaat past.

Heeft u slechts 1 donkere tand en is de rest wel goed van kleur kan het zijn dat de zenuw in de wortel dood is. In dat geval wordt de eventuele wortelkanaalbehandeling (over) gedaan en kan de tand van binnenuit gebleekt worden. Ook snel in 1 keer bleken bij ons in de praktijk is mogelijk.

Voortanden recht en wit

Spelen er nu ook nog andere zaken mee zoals grote vullingen of het scheef staan van 1 of meer tanden, dan wordt de keuze al wat uitgebreider. Men kan in volgorde van oplopende kosten kiezen uit composiet facings, porseleinen facings of kronen.  Bij meerdere kronen gaan uiteraard de kosten per kroon naar beneden!

Composiet facings zijn schildjes van witte vulling die op de tanden geplakt worden. Dit kan heel mooi worden en is vaak niet van natuurlijke tanden te onderscheiden. Echter de levensduur en het behoud van de levendigheid wordt geschat op ongeveer 5 a 10 jaar. Uiteindelijk kan er lekkage langs de lijm randen ontstaan, waardoor er bruine randjes ontstaan. Het opnieuw uitvoeren van de behandeling is vaak niet zo’n probleem. Roken bevordert de kleur niet bepaald positief.

Extreme Make-over. Standsverandering in 2 uur tijd. Niet van echt te onderscheiden!
Maar in extreme gevallen doen we alles. Klaar in 2 maanden. Hierboven en hieronder is ECHT dezelfde meneer.

Een nog mooier resultaat kunt u bereiken met porseleinen facings. Dit is niet van echt te onderscheiden en het resultaat kan langer gegarandeerd worden. Het porselein wordt meteen in de praktijk vervaardigd en meteen geplaatst. Hierin onderscheidt VarioDenT zich van veel andere praktijken. Met deze methode is het mogelijk om binnen een paar uur met een definitief resultaat van zeer fraaie, rechte en witte tanden de praktijk uit te lopen.

Voortanden waarbij erg veel is gerestaureerd of waar wortelkanaalbehandelingen in zitten worden voorzien van kronen. In dat geval is de pasvorm en de sterkte beter.

Kiezen

Esthetiek omvat natuurlijk ook de vullingen in de kiezen. Ook hier zijn weer meerdere mogelijkheden. Vroeger werd de gouden inlay gezien als het beste wat er te koop was. Eigenlijk is dat nog steeds zo. De pasvorm en de sterkte zijn niet te evenaren door andere materialen in de tandheelkunde. Andere vormen komen er inmiddels bij in de buurt. Amalgaam is wat sterkte betreft ook een goed restauratiemiddel. Echter goud en amalgaam worden niet meer als esthetisch aanvaardbaar gezien. Derhalve heeft VarioDenT gekozen voor andere vulmaterialen. De composietvulling en porseleinen inlay en kroon. De composiet vulling wordt bij ons alleen onder cofferdam gelegd in verband met de vochtbeheersing en er worden vloeibare composietonderlagen gelegd volgens de Amerikaanse methode. Hierdoor wordt de composietvulling een zeer degelijke en goede vulling. Porselein heeft de eigenschap dat het zo glad is dat bacteriën er minder makkelijk op hechten. De inlays zijn sterker omdat het materiaal harder is. Ook de pasvorm is nauwkeuriger waardoor de levensduur langer is. Bij een te grote restauratie wordt gekozen voor een volledig porseleinen kroon die ook weer in dezelfde zitting geplaatst wordt. U krijgt 5 jaar volledige garantie op de techniekkosten.