loading
sluiten
Bezig.. nieuw scherm vernieuwen
Dorpstraat 62i
1121 BZ
Landsmeer

T 020-482-0593
WhatsApp:
0636553772

Informatie over tandheelkundige behandelingen

 

Diagnose

Wij hebben alle mogelijke apparatuur om voor u tot een juiste diagnose te komen. Een arts mag niet behandelen zonder diagnose. Diagnose is het achterhalen van de oorzaak van de pijn of het probleem. Hiervoor heeft VarioDenT zeer geavanceerde apparatuur. Van eenvoudige digitale rontgen tot een geavanceerde 3D CT scan die ook diepe onzichtbare problemen zoals bijholte ontstekingen aan het licht kan brengen. Ook de behandelmicroscoop is een zeer effectief hulpmiddel om problemen op te sporen. Bijvoorbeeld een fistel, een pusuitgang. Dit duidt op een zeer ernstig probleem maar de diagnose kan lastig zijn.

 

        
De controle
Het controleren van de mond op eventueel aanwezige problemen en het bespreken daarvan. Meestal duurt de afspraak een uur. De kosten voor de eerste keer zijn ongeveer 150 euro. Daarna elk half jaar 75 euro.
 


De cofferdam
 
 Een rubber lapje dat noodzakelijk is bij de meeste behandelingen bij VarioDent. De tand of kies wordt geïsoleerd van de rest van de mond. Ten eerste om de agressieve stoffen van de nog niet uitgeharde vulmaterialen buiten uw mond te houden tijdens de restauratie. Ten tweede om het werkgebied te isoleren van speeksel, vocht en mondbacteriën. Een wortelkanaalbehandeling mag volgens de huidige standaard niet meer zonder cofferdam gelegd worden.

De verdoving.
 Een klein pijnloos prikje, om de tand of kies tijdens de behandeling gevoelloos te maken. Wij doen dit standaard bij alle behandelingen.

Sealing    
 Een sealing is een laklaagje in de groeven van de meestal blijvende kiezen. Het laagje zorgt ervoor dat de kies minder vatbaar is voor een gaatje. Kost ongeveer 50 euro.

De composiet vulling 
 Een witte vulling van kunsthars dat door een blauw lampje uitgehard wordt. Alternatief voor amalgaam. Kost ongeveer 100 euro.

De wortelkanaalbehandeling      

 Het verwijderen van de ontstoken of dode zenuw uit de wortelkanalen van het element en het daarna opvullen van deze kanalen met een rubber. Dit gebeurt meestal na een erge pijnklacht. Wij zijn gespecialiseerd in de endo en doen dit ook op verwijzing van andere tandartsen. Omdat wij de microscoop gebruiken en de modernste technieken om te reinigen en te vullen hebben wij ongeveer 98% kans op succes! Kosten tussen 400 en 600 euro. Zelfs het overdoen van een zeer moelijk element met kroon of brug is voor ons geen probleem.


De extractie     
Het voorzichtig uitnemen van een tand. Kosten 51 euro.

Vervaardigen van een kroon.   
Als het gaatje in de kies of als de vulling in de kies te groot is, wordt de kies rondom beslepen zodat er een hulsje opgezet kan worden. Voor deze behandeling zijn GEEN meerdere zittingen nodig. Wordt ook toegepast na een wortelkanaalbehandeling om de kies te beschermen tegen breuk. Kost 550 euro per kroon en is binnen 1 uur geplaatst. U krijgt van ons 5 jaar volledige garantie op de techniekkosten.

 

front voor

     

 

 

 

Vervaardigen van een brug
Om een ruimte op te vullen met één of meerdere porseleinen kiezen worden er 2 aangrenzende kiezen beslepen, zodat er een brug gemaakt kan worden. Meerdere zittingen noodzakelijk. Prijs vanaf 1400 euro.

Vervaardigen van een inlay      
 Een inlay of onlay is bij grotere vullingen een betere optie dan een vulling. De restauratie wordt door het tandtechnisch laboratorium gemaakt met een hoogwaardig en sterk materiaal (goud of wit). De inlay of onlay is daardoor een duurzamere oplossing dan een gewone vulling. Ook weer meerdere zittingen en kost 500 euro.

Facings
 
Het verfraaien van de tand met behulp van porselein. Kost 550 euro en kan ook weer in 1 uur uitgevoerd. Extreem mooi resultaat!

 

Implantaat

Het vervangen van een natuurlijke wortel door een metalen schroef waar weer een kroon op gezet kan worden. 2000 tot 2400 euro. Meerdere behandelingen nodige en verassend genoeg vrijwel geen napijn!